Doliu în blocul explodat

Actualitate

Bărbatul rănit grav în explozia din Primăverii a murit în spital, la Iaşi, după aproape o lună de chin. Gheorghe Foceag, în vârstă de 71 de ani, a suferit pe 15 septembrie arsuri severe pe aproape jumătate din corp şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Botoşani.

În ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, starea bărbatului s-a agravat la începutul săptămânii. „Pacientul grav cu arsuri post explozie din Botoşani a decedat azi noapte (n.r.- în noaptea de marţi spre miercuri)”, a precizat profesor universitar Diana Cimpoeşu, şeful UPU-SMURD Iaşi.

Celelalte şase persoane rănite în explozia de pe 15 septembrie sunt în afara pericolului. În starea cea mai precară este femeia rănită în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta a fost externată vineri, după trei săptămâni de spitalizare şi mai multe intervenţii, fiind în grija mamei ei. Femeia va avea nevoie, însă, de o lungă perioadă de recuperare pentru a putea reveni la viaţa ei normală.

Vineri se împlineşte o lună de la explozie, dar autorităţile nu au o concluzie. Singurul lucru cert deocamdată este că blocul nu mai poate fi locuit, iar 13 familii nu mai au casă, stând pe la rude.

Artiştii Filarmonicii, dar şi jucătorii FC Botoşani, se implică în sprijinirea celor 13 familii sinistrate. „Am avut o discuţie preliminară cu domnul director Sârbu şi am obţinut sprijinul dumnealui. În acest sens, în aproximativ o lună de zile estimăm că la Casa Sindicatelor va avea loc un concert”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

La meciurile pe care FC Botoşani le va juca acasă vor fi organizate colecte publice. „FC Botoşani este alături de botoşănenii care se află în situaţii dificile. Facem apel la publicul botoşănean, mereu alături de echipă, să se gândească pentru o clipă şi la semenii noştri care s-au trezit în această nefericită situaţie”, a declarat Cătălin Anton, director executiv FC Botoşani.

Sinistraţii au mai primit ieri o veste bună. Proiectul tehnic vizând reabilitarea şi consolidarea blocului va fi realizat de profesorul universitar ieşean Andrei Szolontay, specialist care nu se află la prima colaborare cu autorităţile botoşănene.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

- Tudor CHIRIAC

- Virginia CONSTANTINIU

 

 
 
Vizualizari: 1804. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 3 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.