Poliţia intră peste ţeparii prin telefon

Actualitate

Înşelăciunile prin telefon, prin metoda „Accidentul”, par fără sfârşit. Ieri, poliţiştii botoşăneni au organizat mai multe percheziţii în încercarea de a anihila o nouă grupare de escroci specializată în înşelăciuni prin telefon.

Capul grupării pare să fie un deţinut încarcerat în Penitenciarul Iaşi, care s-a trezit şi el cu camera scotocită. Operaţiunea a fost organizată cu suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în total fiind efectuate cinci percheziţii în Penitenciarul Iaşi şi în satul Plevna din comuna Suharău. În urma descinderilor, două persoane au fost ridicate şi aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie pentru audieri.

„Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în care nouă persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, prin metoda «Accidentul»”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Anchetatorii susţin că suspecţii ar fi acţionat în perioada 10 august-28 septembrie, când ar fi înşelat trei persoane din Botoşani şi Dorohoi, prejudiciul cauzat fiind de peste 37.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat 12 telefoane mobile, 11 cartele SIM şi mai multe înscrisuri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Înşelăciunile prin metoda „Accidentul” au apărut în urmă cu aproape cinci ani. Escrocii, care de regulă sunt deţinuţi, sună persoane vârstnice şi, atribuindu-şi calităţi false, fac trimitere la un membru de familie care ar fi fost implicat într-un fals accident rutier, dar ar avea nevoie de bani pentru operaţii medicale sau pentru plata unor despăgubiri.

Informaţiile sunt complet false, însă ţeparii se bazează pe şocul emoţional al victimelor. Astfel, dacă există persoane care le cad în plasă, escrocii îşi trimit imediat complicii pentru a ridica banii, sumele astfel obţinute fiind împărţite între membrii grupării.

  

 
 
Vizualizari: 877. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 2 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.