Şcoli cu calculatoare de decor

Actualitate

Laboratoarele de informatică ale unor şcoli din judeţ nu pot fi folosite din cauza reţelei electrice. Astfel, la Iacobeni, opt calculatoare stau nefolosite de teamă că ar putea să se ardă siguranţele la tabloul electric. Situaţia a fost descoperită la începutul acestui an şcolar, când în planul de învăţământ a apărut un nou obiect, pentru elevii de clasa a V-a, anume Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), care se predă atât în teorie, cât şi în practică, pe calculatoare.

„Dacă punem unul-două în priză, da, se poate lucra. Dar nu putem risca să le conectăm pe toate la reţeaua electrică, pentru că aceasta poate ceda şi riscăm să avem un incendiu. Cred că mai importantă este siguranţa copiilor”, a spus unul din profesorii de la Şcoala Iacobeni.

De cealaltă parte, părinţii care au copii în respectiva şcoală spun că elevii nici nu au văzut cum arată calculatoarele, acestea fiind ţinute într-o sală încuiată şi acoperite cu huse.

Situaţia nu pare să fie diferită nici în Dângeni, unde primarul admite că există calculatoare, toate funcţionale, însă copiii nu au lucrat la ele. Fiind vorba despre o şcoală din panouri, construită în urmă cu zece ani, prin fonduri de la Banca Mondială, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că reţeaua electrică nu a fost construită în aşa fel încât să suporte atât de multe prize, clădirea veche fiind în proces de reabilitare.

Inspectoratul Şcolar nu a fost informat de această situaţie de către director, însă inspectorii susţin că vina aparţine atât primarului, cât şi directorului de şcoală, pentru că nu au colaborat să rezolve problema.

Gabriel Hîrtie, inspector şcolar general, a precizat că un electrician va merge la unitatea de învăţământ pentru a expertiza reţeaua electrică şi pentru a putea fi făcute modificările necesare ca toate cele opt calculatoare să funcţioneze.

  

 
 
Vizualizari: 1016. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 4 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de Constantin:
  Poate nici nu le convine sa porneasca lucrul cu calculatoarele neavind personal calificat si care sa-si asume si raspunderea . E mai simplu si garantat se tinut calculatoarele sub husa .
  2017-10-12, 18:12:53

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.