Întâlnire pentru încurajarea producătorilor de usturoi

Actualitate

Doi dintre producătorii de usturoi din Copălău au participat săptămâna trecută la o întâlnire organizată la Ministerul Agriculturii pentru a afla măsurile ce se pot lua la nivel central pentru încurajarea fermierilor cu acest profil. Cei doi, însoţiţi şi de directorul Direcţiei Agricole (DAJ), au reprezentat Botoşaniul alături de celelate judeţe invitate - Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Iaşi şi Timiş.

„Discuţiile au fost cât se poate de aplicate, vorbindu-se despre tehnologie, posibilităţi de contractare, măsuri de sprijin. A fost doar o primă întâlnire de acest gen, în urma căreia s-a stabilit că o strategie axată pe cultura de usturoi va fi o prioritate pe agenda domnului ministru”, a declarat după întâlnire Cristian Delibaş, directorul DAJ Botoşani, acesta exprimându-şi speranţa că producătorii botoşăneni de usturoi vor face noi paşi în asocierea de care au nevoie.

Specialiştii Direcţiei Agricole au demarat o procedură de branduire a usturoiului de Copălău, însă caietul de sarcini ce ar trebui depus la Ministerul Agriculturii stă nefolosit, deoarece nici după aproape un an fermierii nu s-au asociat.

În zona Copălău sunt câteva sute de familii al căror trai depinde de vânzările de usturoi: la şosea sau în pieţele din Moldova. Bucuroşi de reclama ce li s-a făcut în mai 2017, când s-a dat startul procedurii de branduire la nivel naţional, producătorii nu s-au mai asociat. Orgoliile şi mentalitatea îi face să nu poată evolua şi să nu poată încheia contracte cu marii comercianţi.

 

 
 
Vizualizari: 721. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Când nu poţi face direct copy-paste şi trebuie să scrii cu mânuţa ta, mai apar şi greşeli. Că oameni suntem.