UE stopează finanţarea Moldovei

International

Uniunea Europeană anunţă că nu va mai transfera Republicii Moldova fonduri pentru susţinerea reformelor din sectorul Justiţiei. Drept motiv, partenerii de la Bruxelles invocă faptul că autorităţile de la Chişinău nu au demonstrat un angajament suficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015. Drept rezultat, progresul înregistrat nu este satisfăcător.

Republica Moldova urma să beneficieze de un ultim transfer în cadrul programului de reforme a sectorul justiţiei, în valoare de 28 de milioane de euro, lucru care, potrivit oficialilor, nu se va mai întâmpla.

„UE a urmărit cu atenţie procesul de implementare a reformelor şi a notat că autorităţile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor şi a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient. Acest lucru înseamnă că autorităţile din Republica Moldova nu au îndeplinit condiţiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme a sectorul justiţiei, în valoare de 28 de milioane de euro. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE”, se precizează într-un comunicat al Delegaţiei UE în Republica Moldova.

„UE continuă să ofere suport moldovenilor care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. Analizăm acum asupra modului în care am putea să ajutăm cetăţenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătăţesc direct viaţa moldovenilor”, a declarat ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei.

Potrivit oficialilor, Bruxelles-ul a pus în aşteptare plăţile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare. Data la care vor fi făcute plăţile va fi clarificată ulterior.

 
 
Vizualizari: 743. |   Noteaza articolul :
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 1.0 din 1 vot
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.