Oamenii lui Dragnea, din nou în faţa procurorilor

National

Dosarul „Belina” ia viteză. Ieri, doi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea au trecut pe la DNA. Este vorba de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Adrian Gâdea, şi de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Adrian Ionuţ Gâdea, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, deşi el susţine că nu are cunoştinţă despre legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum sau cu o altă companie şi că toate contractele atribuite de el în perioada în care a condus CJ au fost încheiate legal. De asemenea, Gâdea a spus că nu ştie dacă oamenii au acces în zona Belina sau dacă aceasta este exclusivistă. Referitor însă la vizita la DNA, fostul preşedinte al CJ Teleorman s-a rezumat să spună că a „adus nişte documente”.

La rândul său, Sevil Shhaideh s-a prezentat ieri la DNA însoţită de un avocat. La ieşirea de la audieri, vicepremierul a declarat că a fost chemată de procurori pentru a i se transmite că are posibilitatea de a recuza un expert.

Întrebată când va da declaraţie în dosar, Shhaideh a răspuns: „Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul. Dosarul de abia a fost predat. O să am şi eu posibilitatea, ca toată lumea, să studiez acest dosar”.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi faţă de Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, procurorii cer încuviinţarea de către Camera Deputaţilor a urmăririi penale în aceeaşi dosar a actualului ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la data respectivă ministru al Mediului, care ar fi iniţiat o hotărâre ilegală. Anchetatorii DNA o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la abuz în serviciu în exercitarea funcţiei ministeriale.

În urma transferului insulei Belina de la „Apele Române” la CJ Teleorman, compania Tel Drum, controlată de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, a obţinut avantaje directe. Redevenţa pe care o plătea din 2011 la „Apele Române” s-a diminuat prin noul contract încheiat cu CJ. În plus, compania a subînchiriat ulterior terenul unei alte firme apropiate familiei Dragnea.

 
 
Vizualizari: 712. |   Noteaza articolul :
 • Currently 3.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 3.7 din 3 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.