Şefi controversaţi la Curtea de Conturi

National

Plenul reunit al Parlamentului l-a numit, ieri, pe secretarul general al Guvernului, apropiat al lui Liviu Dragnea, Mihai Busuioc, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi pentru un mandat de nouă ani.

Busuioc a primit din partea senatorilor şi deputaţilor 275 de voturi „pentru”, 95 „împotrivă”. Votul a fost exprimat cu buletine.

Totodată, Dan Lucian Vlădescu a fost votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit cu 268 de voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”.

Pentru poziţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 de voturi „pentru” şi 100 „împotrivă”, pentru un rest de mandat, iar pe aceeaşi poziţie în cadrul Autorităţii de Audit, Florin Tunaru, fostul consilier personal al lui Liviu Dragnea, cu 267 de voturi „pentru” şi 103 „împotrivă”.

Plenul l-a mai validat în funcţia de consilier de conturi pe Aurel Dumitru - 267 de voturi „pentru” şi 103 „împotrivă”.

Pentru numirea a încă doi consilieri de conturi urmează să fie declanşată o nouă procedură.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a susţinut că în numirea acestor consilieri de conturi nu au fost respectate cutumele parlamentare. „Înţeleg logica pe care o folosiţi domnule Liviu Dragnea. Există două paliere ale acestei logici: acaparaţi toate instituţiile statului, urmează probabil BNR,... Curtea Constituţională aţi ocupat-o, ANRE este ca şi ocupat, acum Curtea de Conturi. Ce urmează?”, a întrebat Ştirbu, de la tribuna Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a replicat că cel mai important este ca la şefia Curţii de Conturi să existe oameni care „să nu fie dependenţi politic”.

Ex-premierul Victor Ponta susţinea că actuala conducere a PSD doreşte impunerea lui Mihai Busuioc pentru ca acesta să „îngroape tot ce au semnat Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh”.

 

 

 
 
Vizualizari: 767. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.