[22:59:17] NAŢIONAL: O nouă şedinţă a CEx a PSD vineri, la ora 12:00

O nouă şedinţă CEx va avea loc vineri, la ora 12:00 după o întâlnire a coaliţiei în care se va stabili şi soarta ministrului ALDE, Viorel Ilie. În această şedinţă se vor decide numele noilro miniştri.

846 Vizualizari | 0 Comentarii

[22:55:46] Premierul Mihai Tudose: "Nu a fost un război"

Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două. "Sevil şi Rovana, după ce au primit citaţiile la DNA au venit să îşi prezinte demisiile, dar le-am oprit, dar ele au ajuns la limita răbdării, în special Sevil o ţine aşa din decembrie. Nu am ce le reproşa. Sper ca Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, pentru că e extraordinar de bună în ce face. Nu am venit cu Guvernul de acasă, sunt dispus să plec în fiecare zi dacă îmi cere partidul. Nu a fost un război, nu e un câştigător", a declarat Tudose.

861 Vizualizari | 0 Comentarii

[22:50:34] NAŢIONAL: Liviu Dragnea: Toată lumea le-a cerut să nu demisioneze

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, deşi "toată lumea" din Comitetul Executiv le-a cerut să nu demisioneze, a anunţat Liviu Dragnea.

"Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată li şi-au menţiunt decizia de a menţiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării", a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a susţinut că "toată lumea a plecat supărată" din şedinţa CEx şi că astăzi PSD "a trecut printr-o cumpănă foarte mare".

908 Vizualizari | 0 Comentarii

[22:34:10] NAŢIONAL: Shhaideh, Plumb şi Cuc au demisionat

Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Rovana Plumb și-au pus la dispoziția partidului demisiile din funcțiile de miniștri ai Dezvoltării, Transporturilor și Fondurilor Europene.

Cei mai mulţi dintre membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD care au luat cuvântul în şedinţa de joi seară s-au pronunţat împotriva demisiilor anunţate de Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc, dar aceştia nu au revenit asupra deciziei.

891 Vizualizari | 0 Comentarii

[18:02:41] LOCAL: Avertisment de accentuare a sărăciei venit dinspre "Cartel Alfa"

Cu câteva luni înainte de trecerea contribuţiilor din sarcina angajatorilor în cea a salariaţilor şi după ce a văzut că ultimile proteste au rămas fără reacţii din partea guvernanţilor, Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” a lansat în spaţiul public o scrisoare deschisă către membrii de partid ai PSD, în care le cere să se împotrivească schimbărilor fiscale anunţate pentru începutul anului viitor. Explicând că aceste acţiuni vor sărăci şi mai mult populaţia României pe termen lung, reprezentanţii confederaţiei atrag atenţia că reducerile de taxe promise lucrătorilor, scăderea impozitului de la 16% la 10% și contribuțiile cu 4,25%, realizate simultan cu transferul contribuțiilor, vor fi înghiţite integral de zona patronatului, prin creşterea profiturilor. “Având în vedere că reducerea din 2015, cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor, a fost acordată integral angajatorului, acum e rândul lucrătorilor să beneficieze. În condițiile în care nu există nici măcar garanţia că netul actual va fi păstrat, pentru toți lucrătorii, este cât se poate de clar că, în formula propusă, aceste reduceri promise nu se vor vedea în buzunarul lucrătorilor.”, se arată în scrisoare.

Documentul arată că atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, lucrătorul va fi prejudiciat. În momentul în care toate taxele sunt trecute în brutul lucrătorului, orice mărire ulterioară de salariu se va regăsi într-un procent mai mic în netul lucrătorului. Acesta îşi va suporta singur concediile medicale, riscul de accidente, condiţiile de muncă proaste organizate de către patronat şi nu îşi va putea recupera salariile în cazuri de insolvenţă a unităţilor unde munceşte. Creşteri salariale la bugetari în fapt sunt anulate de aceste creșteri de taxe, avertizează sindicaliştii, subliniind şi că, aşa cum s-a renunțat la impozitarea pe cifra de afaceri pentru zona patronală, trebuie susţinută şi forţa de muncă. 

1298 Vizualizari | 0 Comentarii

[17:17:55] SPORT: Tecău s-a calificat la Turneul Campionilor

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer și-a asigurat, joi, prezența pentru a treia oară la Turneul Campionilor, competiție programată în noiembrie, la Londra, la care vor participa cele mai bune opt echipe ale sezonului 2017.

Tecău și partenerul său, campioni anul acesta la US Open, vor încerca să câștige din nou titlul la ATP Finals, în arena londoneză O2, după succesul din 2015, când au învins în finală perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna, având atunci un parcurs fără set pierdut. Tecău și Rojer au încheiat anul pe primul loc în clasamentul ATP la echipe.

Cei doi sunt a treia pereche care obține calificarea la competiție de anul acesta, grație victoriei de joi, de la Shanghai, cu 3-6, 6-4, 10-6 în fața columbienilor Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Anterior, au obținut calificarea cuplurile Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Marcerlo) și Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), campionii en titre.

Turneul Campionilor se va desfășura între 12 și 19 noiembrie.

Și Tecău, și Rojher se vor afla pentru a cincea oară la turneul de final de sezon, după ce Rojer s-a calificat în 2012-13 alături de Aisam-Ul-Haq Qureshi, iar Tecău, în 2011-12, alături de Robert Lindstedt.

În acest sezon, Tecău și Rojer au cucerit patru titluri, pe lângă cel de Mare Șlem de la US Open obținând trofeele la Dubai, Geneva și Winston-Salem Open.

1270 Vizualizari | 0 Comentarii

[17:15:21] NAŢIONAL: Preşedintele Iohannis, îngrijorat că PSD nu poate să guverneze

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Craiova, că, dacă și acest guvern ar cădea, atunci ar trebui să-și pună întrebarea "la modul extrem de serios" dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.

"Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație", a spus Iohannis, după o vizită efectuată la fabrica Ford din Craiova. El a susținut că un guvern tehnocrat nu ar mai fi o soluție.

"Un guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen mai lung. Asta am spus-o și atunci când am instalat un guvern tehnocrat, care la momentul acela a fost o soluție rezonabilă. Acum suntem la puțin timp după alegeri, avem un partid care a câștigat alegerile, acum nu are decât să performeze, orice altceva sunt discuții puerile care nu-și au rostul. Cine a câștigat să-și facă treaba, să guverneze, să producă rezultate", a declarat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Guvernul "trebuie să-și vadă de treabă, să producă rezultate, ca să avem rezultate sustenabile".

1297 Vizualizari | 0 Comentarii

[17:04:23] LOCAL:Scădere bruscă a locurilor de muncă în judeţ

Locurile de muncă din judeţ s-au redus considerabil  în ultimele două săptămâni ,  după ce toată vara numărul acestora a depăşit chiar şi 1300. Astfel, dacă saptămâna trecută au fost disponibile 630 de locuri în această săptămână sunt disponibile puţin peste 700 de oferte de muncă” S-a încheiat perioadă lucrărilor în agricultură iar  oferta celor care muncesc în această ramuăr va fi foarte săracă de acum până în primăvară. De asemenea, nu se mai fac angajări nici în construcţii fiindcă vine sezonul rece şi este o perioadă moartă pentru agenţii economici care se ocupă cu acest domeniu” au spus reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, conform listei publicate săptămâna aceasta de către instituţie, cei mai căutaţi pe piaţa muncii în judeţ sunt croitorii , aproximativ 50 de locuri fiind disponibile la diferiţi angajatori din domeniul confecţiilor. Angajatorii cer experienţă de minim un an în domeniu iar salariul oferit variază între 1450 lei şi 1550 plus transport şi bonuri de masă. Printre cele mai mari salarii din această săptămână, 3965 lei, îl oferă primăria Botoşani care caută să angajeze consilier superior, cei interesaţi fiind nevoiţi să aibă o vechime în câmpul muncii de cel puţin 9 ani.O altă primărie din judeţ care face angajări este cea de la Răchiţi, care scoate la concurs un post de inspector de specialitate în administraţie publică, salariul oferit fiind de 2913 lei, fiind cerută vechimea în specialitate de cel puţin 9 ani.

1298 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:33:48] NAŢIONAL: Fostul consilier superior al APIA Constanţa dat în judecată de procurorii DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Răzvan Alexandru Ionescu, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Constanța, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, el este acuzat de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals material în înscrisuri oficiale și spălare de bani, toate în formă continuată. "În perioada 2008 — 2013, inculpatul Ionescu, în calitate de consilier superior în cadrul APIA — Centrul județean Constanța, în șapte situații, a folosit, la instituția unde-și desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de inculpat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane", precizează DNA. Sursa citată menționează că acesta a obținut pe nedrept suma de peste 1, 4 milioane de lei în urma acestor demersuri infracționale. Răzvan Alexandru Ionescu mai este acuzat că, în perioada 2 decembrie 2010 — 4 februarie 2011, a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 333.500 de lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanțare în contul propriu, sub aparența unor plăți licite. Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în dosar cu suma de peste 1,5 milioane de lei. Procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro aparținând lui Răzvan Alexandru Ionescu, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanța.

1347 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:30:49] NAŢIONAL: PNL cere înlocuirea lui Eugen Nicolae din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice

Grupul deputaților PNL solicită social-democraților retragerea sprijinului politic și înlocuirea lui Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice pe motiv că acesta a recurs la "jigniri și admonestări" la adresa liberalului Gabriel Andronache. "Grupul deputaților PNL denunță public comportamentul și atitudinea deplorabilă a deputatului PSD Eugen Nicolicea, care se folosește de poziția de președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților pentru a admonesta parlamentarii Opoziției", se arată în comunicat. Conform sursei citate, Nicolicea a recurs, la ședința Comisiei juridice de joi, "la acuzații, jigniri și admonestări la adresa deputatului PNL Gabriel Andronache, intolerabile pentru conduita pe care ar trebui să o aibă un parlamentar". "Atragem atenția asupra faptului că asemenea reacții agresive sunt de neacceptat și solicităm ca ele să fie condamnate public de reprezentanții tuturor partidelor parlamentare. Solicităm retragerea sprijinului politic și înlocuirea deputatului Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice. (...) Totodată, precizăm că astfel atitudini ale deputatului Eugen Nicolicea au devenit recurente în activitatea Comisiei juridice, deputatul PSD jignind și admonestând reprezentanții Opoziției ori de câte ori aceștia nu sunt de acord cu punctele sale de vedere", susțin liberalii. Eugen Nicolicea și Gabriel Andronache au avut, joi, un schimb de replici în ședința Comisiei juridice pe tema procedurii în privința solicitării DNA de efectuare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. Nicolicea a criticat propunerea făcută de Andronache într-o ședință anterioară referitoare la scurtarea până la o zi a termenului de elaborare a raportului în acest caz. "Pentru a vedea batjocura la care am fost supuși ședința trecută cu termen de o zi, ieri (miercuri—n.r.) l-am rugat pe domnul Andronache să ne prezinte un program în care de dimineață de la 8,30 până mâine dimineață la 8,30 să finalizăm ancheta, audierea obligatorie a doamnei Rovana Plumb, să finalizăm corespondența cu Parchetul General, să redactăm raportul, să-l dezbatem și să-l aprobăm. Îi dau ocazia să ne dovedească această posibilitate", a spus Nicolicea. Andronache a precizat că ceea ce a propus este o chestiune care s-a aplicat în Parlament, fiind mai multe cazuri în care dezbaterea și raportul s-au dat în aceeași zi. "Temeiul pentru care s-a aplicat această procedură este Regulamentul Camerei Deputaților art 157 al.2. Documentul Departamentului legislativ prezentat la Biroul permanent spune negru pe alb că procedura de la art.157 al 2 din regulament nu presupune existența unei anchete", a explicat Andronache, menționând că ceea ce a propus este "perfect regulamentar și s-a aplicat de fiecare dată în comisie". "Precedente care încalcă legea nu sunt precedente, așa că nu le mai repetați. Acest lucru este cunoscut și studenții de anul I la drept", a replicat Nicolicea. El i-a mai spus lui Andronache că o cerere de urmărire penală nu înseamnă "un aviz pe un colț". "Să știți că cererea de urmărire penală nu înseamnă un aviz pe un colț, asta v-am spus-o și data trecută, dar văd că nu înțelegeți, cererea de urmărire penală trebuie întocmită de către Cameră cu argumente și conține elemente ca la o plângere, ca la o sesizare, adică trebuie concepută, nu dau un aviz pe un colț de pagină și trebuie să o scriu. La această scriere trebuie să participe toți deputații care, la rândul lor, trebuie să fie bine informați. (...) Deci, unu v-am văzut puterea argumentelor pe care o aveți, v-am văzut comportamentul, vă somez să vă încadrați în parlamentarism. Batjocură și chestie de soiul acesta spusă de cineva care habar nu are de nimic nu se mai acceptă", a adăugat Nicolicea.

1345 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:25:10] NAŢIONAL: Noul ambasador al Germaniei în vizită la Bucureşti

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, l-a primit, joi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, prilej cu care și-a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la unitatea Europei și la cooperarea reciproc avantajoasă. Întâistătătorul BOR l-a felicitat pe noul ambasador și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România. Potrivit unui comunicat al Biroul de presă al Patriarhiei Române patriarhul a apreciat sprijinul de care se bucură din partea comunităților catolice și protestante cei aproximativ cinci sute de mii de români din Germania. Diplomatul german a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul "important și echilibrat" al Bisericii Ortodoxe în societatea românească. După cum precizează comunicatul, Cord Meier-Klodt consideră că evenimentele importante din ultima perioadă au arătat că "Uniunea Europeană nu este un dat, ci mai degrabă un proces care trebuie sprijinit". Totodată, în cadrul primirii de la reședința patriarhală, ambasadorul și-a exprimat disponibilitatea de a fi un partener apropiat al României în demersurile care pot pune în valoare stabilitatea proiectului european.

1339 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:22:44] INTERNAŢIONAL: 70 de mii de hectare distruse în urma incendiilor din California

Incendiile din California devastează nu doar vegetația și casele oamenilor, ci și infrastructura. În comitatele cele mai afectate din nord-vestul statului american, echipele de intervenție au probleme mari în a comunica unele cu altele. Autoritățile au dat publicității imagini desprinse parcă din filmele SF. Poliția, ambulanța și pompierii au patrulat chiar și prin zonele cuprinse de flăcări în căutarea oamenilor care ar fi putut rămâne blocați în case. Mulți oameni nu avut cum să primească mesajele automatizate de avertizare sau evacuare. Soluția era exact același sistem despre a cărui introducere se discută acum în România. Nemaifuncționând liniile terestre pentru telefonia fixă, cei ce nu aveau serviciul automatizat de avertizare prin telefonia mobilă, nu au putut fi anunțați, explică șeriful comitatului Sonoma. Peste 70 de antene de telefonie mobilă au fost distruse. Și de aceea rudele nu știu unele de altele. Unii pompieri și salvatori văd prăpădul de sus și de multe ori camerele speciale arată amploarea dezastrului. Guvernatorul Jerry Brown spune că este unul dintre cele mai mari incendii din istoria Californiei ți că încă nu a trecut greul. Costurile vor fi foarte mari. Președintele a declarat stare de dezastru, dezastru natural major, și împreună cu (situațiile precedente din) Texas, Florida și alte părți, vor fi zeci de miliarde. Așa că trebuie să ne pregătim să rezolvăm această situație și să ne pregătim pentru cele ce vor urma anii viitori. Orașul Santa Rosa din comitatul Sonoma, cea mai mare așezare din această zonă viticolă a Californiei, este cel mai afectat. Dar pagubele pe întreaga regiune sunt imposibil de estimat. Până acum flăcările au pârjolit o suprafață de aproape 70 de mii de hectare - vii, păduri, vegetație, locuințe.

1330 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:18:24] INTERNAŢIONAL: Un avion s-a prăbuşit la parada de Ziua Naţională a Spaniei

Un avion militar Eurofighter, care a participat la Madrid la parada ocazionată de Ziua Națională a Spaniei, s-a prăbușit în apropierea unei baze aeriene din provincia Albacete (estul Spaniei), transmit agențiile internaționale de presă. În zonă se află pompieri și echipaje ale serviciilor de urgență, dar deocamdată nu este clar dacă sunt victime. Accidentul a fost confirmat de Ministerul spaniol al Apărării. Potrivit politicianului spaniol  Emiliano García-Page, pilotul a murit. "Tocmai am aflat trista veste. Regretăm moartea pilotului, a scris acesta pe contul său de Twitter".

1383 Vizualizari | 0 Comentarii

[16:15:23] IONTERNAŢIONAL: SUA au luat decizia de a se retrage din UNESCO

Statele Unite ale Americii au anunțat joi oficial decizia de a se retrage din Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), dorind să rămână în cadrul acestei organizații doar cu statutul de ’observator’, informează agențiile internaționale de presă. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat într-un comunicat faptul că directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, a fost notificată oficial cu privire la decizia luată de SUA, ce va deveni efectivă pe data de 31 decembrie. Statele Unite și-au suspendat încă din anul 2011 contribuția financiară la bugetul UNESCO, pentru a protesta față de primirea Palestinei ca membru cu drepturi depline în această organizație. În comunicatul emis joi de către Departamentul de Stat, retragerea SUA este motivată prin ’nevoia unei reforme fundamentale în cadrul organizației’ și este deplâns totodată faptul că, în opinia Washingtonului, în interiorul UNESCO se manifestă continuu poziții anti-Israel.

1386 Vizualizari | 0 Comentarii

[15:24:20] SPORT: Absenţă importantă pentru FC Botoşani în Gruia!

Costel Enache nu va putea conta în meciul de duminică din Gruia cu liderul CFR Cluj pe serviciile lui George Miron. Avertizat cu galben în ultimul meci al turlului, pierdut de FC Botoşani la Mediaş în faţa cleor de la Gaz Metan cu 1-0, Miron va fi suspendat pentru partida cu echiopa lui Dan Petrescu, având patru catonaşe galbene.

Locul lui Miron în centrul defensivei botoşănene ar putea fi luat de Florin Plămadă, acesta având cele mai mari şanse de a face cuplu cu Andrei Burcă, singurul intergalist al sezonului la FC Botoşani.

De altfel Costel Enache a şi încercat această variantă în amicalul pe care FC Botoşani l-a susţinut la Suceava cu divizionara B, Foresta, meci în care cei doi au reuşit să aibă o evoluţie bună. 

1662 Vizualizari | 0 Comentarii

[14:48:51] LOCAL:Consiliul Judeţean scoate la concurs un post de inspector

Consiliul Judeţean scoate la concurs un post de inspector în cadrul compartimentului Unitatea de Implementare a Proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani” din cadrul Direcţiei Servicii Publice. Concursul se va desfăşura în perioada 13-16 noiembrie şi constă în proba  scrisă care va fi urmată de interviu, iar cei interesaţi pot depune dosarele până la începutul lunii viitoare. Doritorii trebuie să aibă studii universitare de licenţă cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă, precum şi vechime în specialitate de minimum cinci ani.

1499 Vizualizari | 0 Comentarii

[14:03:31] LOCAL: Exerciţiu de amploare pentru intervenţii în caz de dezastru

Exerciţiul organizat astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a testa capacitatea de intervenţie în caz de dezastru a presupus o adevărată desfăşurare de forţe. Zeci de salvatori au fost mobilizaţi în acţiuni de căutare-salvare a unor persoane dispărute sau surprinse de o viitură în acumularea Rogojeşti. Exerciţiul a urmărit verificarea modului de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. În total, aproape 200 de pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, medici și asistenți, pompieri voluntari, dar și specialiști ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență au participat la această operaţiune. Acţiunea s-a derulat sub coordonarea inspectorului şef al ISU Botoşani, col. Cristian Mihai Amarandei, iar la exerciţii au participat preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Dan Șlincu și cei doi vicepreședinţi ai Consiliului Județean, Dorin Birta şi Liviu Toma. Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, coroborat cu precipitațiile abundente ce au dus la creșterea cotelor râului Siret și a nivelului apei în acumularea Rogojești, s-a produs o breșă în digul barajului de pământ, incident tehnic ce a dus la inundarea localităților din aval. Exercițiul a debutat cu simularea unor acțiuni de căutare-salvare a unor persoane dispărute în acumularea Rogojești.Concomitent, s-au derulat misiuni de salvare a unor persoane surprinse de viitură cu ajutorul elicopterului, precum și de stingere a unui incendiu izbucnit în pădurea Dersca, folosind dispozitivul bambi bucket. Pentru coordonarea şi concentrarea resurselor avute la dispoziţie în zonele unde s-au produs situaţiile de urgenţă s-a utilizat tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), pusă la dispoziţie de Institutul Națională de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială București (INCAS) cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

1572 Vizualizari | 0 Comentarii

[13:54:25] LOCAL: 192 de botoşăneni vor pleca la tratament cu bilete de la CJP

 192 de botoşăneni vor pleca la tratament, zilele viitoare, cu bilet eliberat de Casa Judeţeană de Pensii, în cea de-a cinsprezecea serie de anul acesta, epuizându-se astfel aproape toate cele 200 de bilete disponibile.  Cei care  şi-au cumpărat bilete  vor ajunge în staţiuni precum Vatra Dornei, Felix, Nicolina, Herculane, Lacu Sărat şi Călimăneşti, Bălţăteşti Dintre cele 192 de bilete, 18  sunt gratuite pentru cei care se încadrează în legile speciale, cum ar fi veteranii de război. Prioritate au cei care nu au mai fost de cel puţin doi ani la tratament pe bază de bilet eliberat de CJP. De asemenea, cei care depun cereri nu mai trebuie să aducă şi cuponul de pensii, ci să aibă o copie după cartea de identitate şi să completeze o cerere la sediul instituţiei.Cererile intră în sistemul electronic al unităţii şi, în baza unei aplicaţii, se distribuie tichetele către beneficiari. Aceştia sunt anunţaţi telefonic sau prin poştă că au primit un bilet şi, la momentul ridicării acestuia, trebuie să aducă trimiterea eliberată de medicul de familie şi cel mai recent cupon de pensie.Perioada de tratament este de 16 zile.Pensionarii achită 50% din contravaloarea pensiei, iar asiguraţii 50% din contravaloarea biletului de tratament, sumele variind între 1.388 şi 1.452 de lei. Biletele pentru următoarea serie biletel vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare.

1583 Vizualizari | 0 Comentarii

[13:13:23] LOCAL: Invitaţie la Teatrul Vasilache

Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Vasilache” vă invită duminică, de la orele 11.00 şi 12.30 să vizionaţi spectacolul ”Capra cu trei iezi”, adaptare după Ion Creangă, dramatizare de Mihai Donţu. Regia artistică este semnată de Mihai Donţu, scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de Cristian Lungu.

Din distribuţie fac parte actorii, Andreea - Elena Popovici, Mihaela Ştempel, Marius Rusu, Alin Gheorghiu, Florin Iftode, Mihai Donţu.

Rezervări la numerele de telefon 0756/084.651 şi 0231/514.353. 

Preţ bilet 10 lei.

1673 Vizualizari | 0 Comentarii

[12:18:44] SPORT: Simona Halep a fost nominalizată pentru titlul de Jucătoarea Anului

Românca Simona Halep, numărul 1 mondial în tenisul feminin, a fost nominalizată de asociația profesionistă de profil (WTA) la titlul de Jucătoarea Anului, alături de Garbine Muguruza (Spania), Jelena Ostapenko (Letonia), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina) și Venus Williams (SUA). Simona Halep este lider mondial, iar în acest an a jucat finala turneului de la Roland Garros și a câștigat un titlu Premier Mandatory, la Madrid. Simona a jucat alte trei finale - la Roma, Cincinnati și Beijing. Jelena Ostapenko este campioana de la Roland Garros, Garbine Muguruza a câștigat titlul la Wimbledon, iar Elina Svitolina a câștigat cinci titluri WTA în acest sezon, Karolina Pliskova a fost anul acesta numărul 1 WTA, iar  Venus Williams a jucat două finale de Grand Slam și a revenit în Top 5 WTA. Echipa de dublu a anului: Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveția), Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia). Jucătoarea cu cel mai mare progres în acest an (jucătoare din top 100 care au arătat un progres semnificativ în 2017): Caroline Garcia (Franța), Kristina Mladenovic (Franța), Jelena Ostapenko (Letonia), Elina Svitolina (Ucraina), Coco Vandeweghe (SUA). Nou-venita a anului (jucătoare care au intrat în top 100 sau au avut realizări notabile în 2017): Catherine Bellis (SUA), Beatriz Haddad Maia (Brazilia), Elise Mertens (Belgia), Marketa Vondrousova (Cehia). Revenirea anului (jucătoare care au coborât în clasament din cauza unor accidentări sau din motive personale, iar rezultatele din acest sezon le-au readus în vârf): Ashleigh Barty (Australia), Madison Keys (SUA), Petra Kvitova (Cehia), Sloane Stephens (SUA). Voturile se vor încheia pe 16 octombrie, iar câștigătoarele vor fi anunțate la Turneul Campioanelor de la Singapore.

 

1695 Vizualizari | 0 Comentarii

[12:10:56] NAŢIONAL: Cinci culturi de canabis descoperite de poliţişti

Mai multe culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri au fost descoperite de polițiștii de combatere a criminalității organizate și de procurorii DIICOT Timișoara în urma unor operațiuni desfășurate pe raza localității Blajova și la limita dintre județele Timiș și Caraș-Severin, a informat joi Poliția Română și DIICOT. Alte câteva tone de cannabis sunt estimate că ar proveni din patru culturi de cannabis ce au fost identificate miercuri într-o zonă situată la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, cantitățile fiind în curs de cântărire, potrivit unui comunicat al DIICOT. Șapte persoane au fost audiate de procurori, dintre acestea trei primind mandate de arestare pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, cultivarea de droguri de risc, fără drept, trafic și deținere de droguri de risc. Între cei arestați se află un cetățean german, de origine română, și doi români despre care procurorii DIICOT Timișoara susțin că au dezvoltat activități pe linia traficului de droguri de risc, întreținând mai multe culturi de canabis pe care le ofereau apoi la vânzare unui cerc de dealeri din Timișoara. "S-a reținut faptul că inculpatul Altstadner Cristian Loredan, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români — Ilinca Ioan Bogdan și Bîrnaz Constantin Adrian — au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza județului Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza localității Blajova, județul Timiș. Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din municipiul Timișoara", se arată într-un comunicat al DIICOT. Potrivit procurorilor DIICOT, în urma unui flagrant organizat în data de 9 octombrie, suspecții au fost prinși cu circa un kilogram de cannabis asupra lor. Ulterior, în noaptea de 9 spre 10 octombrie au fost efectuate percheziții domiciliare autorizate în cinci locații ce aparțin inculpaților, prilej cu care au fost depistate aproape 6 kilograme de cannabis. O nouă percheziție efectuată pe 10 octombrie în localitatea Blajova a dus la descoperirea a circa 200 de kilograme de muguri de canabis, pregătiți pentru comercializare. O zi mai târziu, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin au fost identificate patru culturi de canabis, aflate în curs de cântărire, cu o cantitate estimată la câteva tone, afirmă procurorii DIICOT Timișoara. "Ulterior, în cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziție domiciliară și la locația situată pe raza localității Blajova, jud.Timiș, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum și câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării). De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone", se precizează în comunicat. Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi. Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpaților, cercetările fiind în derulare.

1740 Vizualizari | 0 Comentarii

[12:09:12] LOCAL:Botoşăneni debranşaţi de la reţeaua de apă

Trei locuinţe din Bucecea au fost debranşate în această dimineaţă de la reţeaua de alimentare cu apă, după ce proprietarii acestora au acumulat datorii de zeci de mii de lei. Prima oprire a celor de la Nova Apaserv a fost la o casă aflată la doi kilometri de oraş iar cei care locuiau în acel imobil aveau 26 de facturi restante. "Suma pe care o au de plată este de 1959 lei, iar după nenumărate somaţii către aceştia, suntem nevoiţi să le oprim alimentarea cu apă" au spus reprezentanţii operatorului de apă. Proprietara le-a dat voie acestora să pătrundă în curte dar acuză angajaţii Nova Apaserv de faptul că nu citesc corect contoarele: "Cea care  se ocupă cu acest lucru umblă mai mult beată şi trece greşit indexul. Eu am fântână de un an de zile şi oricum nu mai folosesc apa din reţeaua lor. O să vând o bucată de pământ si voi plăti pentru că m-au dat şi în judecată" a spus femeia, care are un venit de 500 de lei lunar, reprezentând pensia de boală a soţului. O situaţie mai atipică s-a petrecut la cel de-al doilea datornic care locuia la bloc şi a permis debranşarea, stiut fiind faptul că proprietarii apartamentelor nu deschid uşa pentru această operaţiune. Acesta locuieşte cu soţia şi cei doi copii iar datoriile acumulate au depăşit 5000 de lei reprezentând 47 de facturi: "Eu sunt în şomaj de doi ani iar soţia nu mai are venit de o lună de când s-a închis magazinul la care lucra. Ne descurcăm foarte greu cu banii, pur şi simplu nu am bani să achit" a spus bărbatul, care a încercat să obţină o reeşalonare a datoriei. "Dacă s-ar putea să dau câte 500 de lei pe lună aş fi de acord doar să nu îmi întrerupă apa" a mai spus acesta. Conducerea Nova Apaserv nu a dorit să-l amâne cu datoriile din cauza faptului că a mai beneficiat de o reeşalonare pe care însă nu a respectat-o. 

1729 Vizualizari | 0 Comentarii

[10:16:24] NAŢIONAL: Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose în vizită la Uzina Ford

Președintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose participă, joi, la lansarea noului model Ford EcoSport, care va avea loc la Uzina Ford din Craiova. Președintele Klus Iohannis a declarat, joi, la Uzina de la Craiova că atragerea de investiții și infrastructura sunt cele mai importante pentru dezvoltarea economică, și ar trebui să fie priorități zero. Purtătorul de cuvânt al șefului statului a spus ca prezența președintelui este un semnal puternic pentru industria auto din România. La rândul său, premierul Mihai Tudose a subliniat că  România este un loc bun pentru a face investiții, un loc în care Ford nu a venit pentru o aventură ci pentru a face treabă. S-a vorbit despre infrastructură, nu mai suntem la nivel de promisiuni, suntem în grafic. Sunt proceduri care sunt la nivel de proiectare, licitare. Au început să se miște lucrurile. Romania înțelege să îți respecte angajamentele, a spus Tudose. Începând de la finalul acestui an, noul Ford EcoSport va putea fi comandat cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia, potrivit Capital. Sistemul poate fi combinat cu avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi are un nivel optimizat al emisiilor. Disponibil de asemenea în premieră într-o versiune sportivă EcoSport ST-Line inspirată de gama de modele Ford Performance, noul EcoSport oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier. Importat până acum pentru Europa de la uzina grupului din India, EcoSport a suferit modificări importante pentru a corespunde normelor mai stricte de pe continent, dar şi pentru a fi pe placul clienţilor. Versiunea europeană a lui Ford EcoSport va fi produsă la fabrica Ford din Craiova în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro alăturându-se liniei de SUV-uri Ford Edge şi Kuga în Europa. Crossover-ul Fiesta Active, inspirat de asemenea din lumea SUV-urilor, va fi disponibil la rândul său în Europa în cursul anului viitor. După lansarea de la Craiova, premierul Tudose va reveni la București pentru ședința Comitetului Executiv Național al PSD, unde va fi lămurită situația remanierii guvernamentale. De asemenea, se vor tranșa și raporturile dintre Guvern și partid, după cum a anunțat acum două zile premierul Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri-maraton cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

2005 Vizualizari | 1 Comentarii

[10:08:13] LOCAL: Ovidiu Portariuc este hotărât să consolideze poziţia Loteriei pe piaţa românească

Ovidiu Portariuc, noul director general al Loteriei Române, susţine că este onorat de funcţia primită.
„Mă onorează această poziţie, în această societate naţională cu o tradiţie de peste 100 ani şi de care românii sunt atât de ataşaţi emoţional. Sper ca Loteria Română să le aducă şi în viitor numeroase bucurii. Este o provocare pe care colegii din Consiliul de Administraţie mi-au lansat-o şi am acceptat-o. Este o societate «grea», cu multe proiecte în derulare, unele strategice, care îşi propun să consolideze poziţia Loteriei Române pe piaţa românească. M-am familiarizat în ultimele luni ca membru al Consiliului de Administraţie cu problematica complexă existentă în cadrul Loteriei Române şi am multe obiective stabilite pentru perioada următoare, dar voi vorbi la momentul potrivit despre ele. Deocamdată vreau să asigurăm stabilitatea şi profesionalizarea actului de management după lunga perioadă de turbulenţe din ultimii ani”, a declarat fostul edil.

Ovidiu Portariuc a fost numit ieri director general al Loteriei Române. De la începutul acestui an, fostul primar al Botoşaniului a lucrat în Ministerul Finanţelor Publice.

2000 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:44:46] INTERNAŢIONAL: Ziua Mondială a Vederii

În 2017, Ziua Mondială a Vederii are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă oamenii care suferă din cauza lipsei totale sau parțiale a vederii. Tema sub care se desfășoară, în 2017,  este ”Make Vision Count”. Astăzi, lumea este populată de sute de milioane de oameni lipsiți de vedere sau cu deficiențe de vedere, din cauza unor cauze care pot fi tratate sau prevenite. Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii (AIPO) își pune speranțele în Atlasul IAPB Vision, care adună cele mai recente date legate de pierderea vederii, prezintă soluții și bune practice și avertizează asupra amenințărilor emergente care, dacă ar fi ignorate, ar putea inversa progresele înregistrate în ultimii 25 de ani. Atlasul se dorește un instrument puternic în lupta pentru redresarea inechităților și a deficiențelor care dau naștere la această nedreptate.

 

 

1925 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:40:56] NAŢIONAL: DNA la sediul Consiliului Judeţean Teleorman

Ridicarea de documente începută miercuri dimineață de procurorii DNA la sediul Consiliului Județean (CJ) Teleorman s-a încheiat noaptea trecută la ora 3,00, potrivit președintelui administrației județene, Dănuț Cristescu. "Procedura s-a încheiat la ora 3,00 în această dimineață. Au mai cedat angajați din cei 30 rămași inițial. Până la final au rămas zece. Acum, avem noi sarcină să trimitem restul documentelor", a declarat șeful CJ Teleorman. Doi reprezentanți ai DNA s-au prezentat miercuri dimineață la sediul Consiliului Județean Teleorman, pentru a ridica diverse documente, în baza unei ordonanțe emisă de procuror. Conform unor surse din administrația județeană, controlul DNA nu ar avea legătură cu dosarul ’’Belina’’.

1916 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:34:38] NAŢIONAL: Percheziţii domiciliare la suspecţi de spălare de bani şi deturnarea licitaţiilor publice

Lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov efectuează, joi dimineață, 29 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov și Prahova, la suspecți de cămătărie, înșelăciune, deturnarea licitațiilor publice și spălare de bani, potrivit Poliției Române. ’’La această oră, polițiștii din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT — Structura Centrală, efectuează 29 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, la persoane bănuite de constituirea de grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, înșelăciune, deturnarea licitațiilor publice și spălare de bani’’, a informat IGPR. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale — IGPR și a Biroului Tehnic de Criminalistică din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

1925 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:31:19] NAŢIONAL: Plan roşu de intervenţii în urma unui accident rutier

Autoritățile din județul Neamț au pus în aplicare, joi dimineață, Planul roșu de intervenție în urma unui accident rutier în care au fost implicate un microbuz ce transporta persoane și un camion, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, Adrian Rotaru. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului și s-a soldat cu rănirea a cel puțin șase persoane, dintre care un copil. "Accidentul s-a soldat cu rănirea a șase persoane, din care un copil, o femeie și patru bărbați cu leziuni și escoriații la nivelul feței", a afirmat Rotaru. La locul evenimentului au fost mobilizate șase ambulanțe, dintre care trei de la Serviciul Județean de Ambulanță, două ambulanțe SMURD de prim ajutor și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă. De asemenea, la fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere a incendiilor de la ISU Neamț.

1959 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:25:44] SPORT: Tecău şi Rojer s-au calificat în sferturile turneului de la Shanghai

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului Masters 1.000 ATP de la Shanghai (China), dotat cu premii totale de 5.924.890 dolari, după 3-6, 6-4, 10-6 cu columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Tecău și Rojer, favoriții numărul trei ai probei, s-au impus într-o oră și 12 minute de joc. Perechea româno-olandeză are acum 3-1 în meciurile directe cu sud-americanii, pe care i-a mai învins în 2015 în optimi la Miami, cu 6-7 (6), 6-3, 10-2 și anul acesta în finală la Geneva, cu 2-6, 7-6 (9), 10-6. Cabal și Farah s-au impus în prima confruntare, din 2014, chiar la Shanghai, în optimi, cu 1-6, 7-6 (5), 10-5. Campionii din acest an de la US Open și-au asigurat un cec de 44.370 dolari și 180 de puncte ATP, iar în sferturi vor înfrunta câștigătorii dintre Oliver Marach (Austria)/Mate Pavic (Croația/N. 7) și Di Wu/Yibing Wu (China).

1908 Vizualizari | 0 Comentarii

[09:17:57] NAŢIONAL: PSD decide azi soarta guvernului

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește joi urmând să discute despre situația remanierii guvernamentale.

În cadrul ședinței se vor tranșa și raporturile Guvern — partid, după cum a anunțat marți premierul Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri-maraton cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

"S-a hotărât și sunt de acord ca decizia finală să fie luată în forul statutar, de exemplu CExN. Joi după-amiază îl facem (...) pe următoarele direcții clare: raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premisa că Guvernul este un Guvern politic, dar, la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid în activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remanieri-remaniabili", a explicat șeful Executivului.

Liviu Dragnea a calificat discuțiile cu Mihai Tudose de la sediul central al PSD ca fiind unele lămuritoare. "Am avut o discuție destul de lămuritoare cu domnul prim-ministru. Ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă programul de guvernare și ceea ce înseamnă aplicarea programului de guvernare. Bineînțeles că asta a fost o discuție nestatutară. Vom discuta aceste lucruri în CExN. (...) De asemenea, am discutat și despre proiectul de buget și despre celelalte măsuri financiare. Punctul meu de vedere este că bugetul pe anul viitor cuprinzând toate măsurile din program este un buget bun, echilibrat și cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează", a anunțat atunci președintele PSD.

Cele mai vehiculate nume pentru remaniere sunt cele ale vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, și Viorel Ilie, ministru din partea ALDE pentru relația cu Parlamentul.

Miercuri, Sevil Shhaideh a fost la DNA, la ieșire precizând decizia sa este deja luată și va fi comunicată în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD. "Eu cred că sunt același om, am respectat întotdeauna partidul și cel care m-a pus în funcție (...) e CExN. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CExN", a spus Shhaideh.

Tot miercuri premierul Mihai Tudose s-a aflat la Parlament, unde a discutat cu președintele Camerei Deputaților. Amândoi au negat că s-ar fi discutat despre demisiile lui Shhaideh și Plumb.

Tudose a spus că există două percepții referitor la miniștrii cu probleme în Justiție — una legată de realitate, respectiv de prezumția de nevinovăție, dar și una de la Bruxelles, "care este cu totul alta decât realitatea de aici", de unde apare și problema legată de vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

"Așa cum și la justițiabili cine greșește plătește, da, trebuie să existe și o răspundere a magistraților. În ceea ce privește partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Și cele două colege — știți foarte bine, avem o realitate și o percepție. Realitatea este că este prezumția de nevinovăție, au fost o mulțime de cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-a dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție și percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relație cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Deci am o părere personală pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului. Asta este tot", a afirmat prim-ministrul.

Ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a precizat miercuri că o decizie în privința demisiei sale va fi luată când se va întoarce în țară președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, menționând că el este dispus să renunțe la mandat.

1956 Vizualizari | 0 Comentarii

[08:05:33] LOCAL: Tânără rănită uşor, din cauza unui şofer de autobuz

O tânără de 18 ani a fost rănită uşor, ieri după-amiază, după ce maşina pe care o conducea a fost izbită de un autobuz. Accidentul a avut loc în jurul orei 15, îpe strada Primăverii din municipiu, în intersecţia cu strada Sucevei, când autoturismul condus de tânără a fost izbit din spate de autobuzul condus de un bărbat de 43 de ani, din Leorda. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii rutieri care au stabilit că vinovat de producerea accidentului ar fi bărbatul, care nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa. Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cazul urmând să fie soluţionat în funcţie de rezultatul cercetărilor.

2116 Vizualizari | 0 Comentarii

[07:00:56] LOCAL: Crimă pasională trimisă în instanţă

Un cioban din comuna Româneşti, care şi-a ucis concubina în bătaie în urmă cu aproape două luni, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. Crima a avut loc în luna august când bărbatul, Mihai Crîşmariu, de 38 de ani, a tăbărât asupra femeii lovind-o cu pumnii, după care a călcat-o în picioare. Când şi-a văzut consoarta fără suflare, individul a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa. A fost însă prea târziu, întrucât femeia murise. Agresiunea a avut loc după ce gura satului a început să vorbească că femeia ar avea relaţii extraconjugale cu alţi bărbaţi. Arestat preventiv, bărbatul urmează să răspundă în faţa magistraţilor pentru fapta comisă.

2160 Vizualizari | 0 Comentarii
Poza Zilei: De când cu măririle astea de salarii s-au introdus şi cărucioare mai rezistente la cumpărături.